Vores blog.

Vi, Inga og Thorkil Schmidt har boet i Vestjylland siden 2003. Før den tid har vi boet og virket med tegnestue i Hedensted i 30 år. Vi kom til at kende Marie fra Vedersø pga. en TV-udsendelse, sendt første gang i 1992. Vi besøgte hende i forbindelse med en campingtur til Vedersø Klit. Tingene udviklede sig igennem årene. I 1996 fik vi at vide, at hun ville testamentere sin gård til os, når hun ikke skulle være på denne jord mere. i 1998 døde Marie, 78 år gammel og vi fik overdraget hendes gård, som hun havde forladt den. En gammel klitgaard fra 1770, hvor hendes forældre og bedsteforældre havde boet gennem et langt liv. Marie var enebarn, aldrig blevet gift, så der var ingen direkte arvinger. Så vi stod pludselig med en meget faldefærdig gård, og skulle til at beslutte, hvad gør vi nu....... Efterhånden som tiden gik blev vi fortrolige med tanken, og rykkede teltpælene op i Hedensted og flyttede mod vest i 2003. Vi har så revet ned og bygget gården op i den gamle stil gennem 11 år. I dag står gården flot og nyopført, men vi har bestræbt os på at opføre den i den gamle vestjyske stil. Det eneste der er genanvendt her på gården er de gamle mursten og pigstenene på gårdspladsen. Vi har så også indrettet en "MINDESTUE" her på gården, hvor vi har prøvet at genskabe nogle af Maries og hendes forældres minder. Der er en del om Kaj Munk, da han har betydet og kommet meget her på gården.

Nyeste kommentarer

14.04 | 20:44

Jamen, det kan det da. Hvornår kunne det passe? Vi er hjemme i morgen eftermiddag og fredag formiddag.

...
14.04 | 18:13

Hej Inga og Thorkil. Vi vil meget gerne komme igen, hvor vi kunne se film nr. 2 og 3 .Vi håber der er nogen som vil købe det dejlige sted og bevare Mindestuen.

...
14.04 | 18:08

Hej Inga og Thorkil.
Tusind Tak for at vi fik lov til at se den meget flotte Mindestue over Marie Bjerregaard i går den 13 april. Vi havde et hold venner med.

...
10.04 | 12:56

Glæder mig vildt til en rolig ferie hos jer til sommer.
Kh Helene

...